1397/11/23 09:31
چرا جای گوشت و مرغ بیشتر ماهی بخریم ؟
چربیهای غیراشباع
ماهی بخریم از این نظر مهم است که چربی ماهی و سایر پستانداران دریایی با چربی موجود در غذاهای دیگر متفاوت و حتی با چربیهای گیاهی فرق میکند و عمدتاً از اسیدهای چرب غیراشباع درستشده است ( حالآنکه چربی موجود در گوشت قرمز و دانههای روغنی و حتی گوشت سفید طیور عمدتاً از چربیهای اشباعشده تشکیل گردید است) در چربی گوشتهای دریایی و آبزیان نوع خاصی از اسیدهای چرب وجود دارد که در چربی موجود گوشت قرمز و دانههای گیاهی دیده نمیشود. به این دسته از چربیها اسید چرب امگا3 گفته میشود غنی بودن گوشت آبزیان از اسیدهای چرب مثل EPA، DHA و همچنین گروه لینولئیک، لینولئیک و آرشیدونیک، ازنظر تغذیهای، جایگاه خاصی به آبزیان میدهد بر اساس تحقیقات و مطالعات کلینیکی صورت گرفته، مصرف ماهی و فرآوردههای آبزیان تأثیر شگرفی بر پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماریها را دارد، بنابراین بهتر است که ماهی بخریم.
چربیهای غیراشباع
ماهی بخریم از این نظر مهم است که چربی ماهی و سایر پستانداران دریایی با چربی موجود در غذاهای دیگر متفاوت و حتی با چربیهای گیاهی فرق میکند و عمدتاً از اسیدهای چرب غیراشباع درستشده است ( حالآنکه چربی موجود در گوشت قرمز و دانههای روغنی و حتی گوشت سفید طیور عمدتاً از چربیهای اشباعشده تشکیل گردید است) در چربی گوشتهای دریایی و آبزیان نوع خاصی از اسیدهای چرب وجود دارد که در چربی موجود گوشت قرمز و دانههای گیاهی دیده نمیشود. به این دسته از چربیها اسید چرب امگا3 گفته میشود غنی بودن گوشت آبزیان از اسیدهای چرب مثل EPA، DHA و همچنین گروه لینولئیک، لینولئیک و آرشیدونیک، ازنظر تغذیهای، جایگاه خاصی به آبزیان میدهد بر اساس تحقیقات و مطالعات کلینیکی صورت گرفته، مصرف ماهی و فرآوردههای آبزیان تأثیر شگرفی بر پیشگیری و حتی درمان بسیاری از بیماریها را دارد، بنابراین بهتر است که ماهی بخریم.
پروتئین ماهی
ماهی بخریم زیرا مقدار پروتئین در گوشت ماهی معمولاً بین ۲۰ ـ ۱۵ درصد بوده كه گاهی اوقات ممكن است به كمتر از ۱۵ درصد و یا بالاتر از ۲۸ درصد نیز برسد. پروتئین ماهی حاوی میزان زیادی اسیدآمینههای لیزین و متیونین بوده كه در پروتئینهای گیاهی به میزان كمتری وجود دارد. در مقایسه با گوشت مرغ به اسیدآمینه تریپ توفان موجود در گوشت آبزیان، به میزان بالاتری بوده، بطوریكه این اسیدآمینه قابلیت تبدیل به نیاسین را داشته و مانند یك ویتامین در بافت بدن نقش تنظیمکنندگی ایفا میكند. بنابراین بازهم بهتر است ماهی بخریم.
ماهی بخریم زیرا مقدار پروتئین در گوشت ماهی معمولاً بین ۲۰ ـ ۱۵ درصد بوده كه گاهی اوقات ممكن است به كمتر از ۱۵ درصد و یا بالاتر از ۲۸ درصد نیز برسد. پروتئین ماهی حاوی میزان زیادی اسیدآمینههای لیزین و متیونین بوده كه در پروتئینهای گیاهی به میزان كمتری وجود دارد. در مقایسه با گوشت مرغ به اسیدآمینه تریپ توفان موجود در گوشت آبزیان، به میزان بالاتری بوده، بطوریكه این اسیدآمینه قابلیت تبدیل به نیاسین را داشته و مانند یك ویتامین در بافت بدن نقش تنظیمکنندگی ایفا میكند. بنابراین بازهم بهتر است ماهی بخریم.
مواد معدنی ماهی
ماهی بخریم زیرا ازنظر مواد معدنی غنی است بهطوریکه میزان کلسیم ماهی بسیار بیشتر از کلسیم گوشت قرمزمی باشد. بهطوریکه در 100 گرم گوشت ماهی و میگو به ترتیب 650 و 323 میلیگرم کلسیم وجود دارد .درحالیکه در 100 گرم گوشت قرمز بخصوص گوشت گاو و گوسفند این میزان به ترتیب 68 و 150 میلیگرم هست. میگو و ماهی به لحاظ دارا بودن سلنیم نسبت به گوشت مرغ برتری دارند. مطالعات نشان داده كه مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو تقریب ۸۰ درصد نیاز روزانه سلنیم را تأمین میکند. این عنصر همچنین در جلوگیری از پیری زودرس مؤثر است. یكی از عناصر مهم و ضروری در ساختار آنزیمها و خون، آهن است كه ماهی و میگو از منابع غنی آهن محسوب میگردند. بنابراین بازهم بهتر است ماهی بخریم.
ماهی بخریم زیرا ازنظر مواد معدنی غنی است بهطوریکه میزان کلسیم ماهی بسیار بیشتر از کلسیم گوشت قرمزمی باشد. بهطوریکه در 100 گرم گوشت ماهی و میگو به ترتیب 650 و 323 میلیگرم کلسیم وجود دارد .درحالیکه در 100 گرم گوشت قرمز بخصوص گوشت گاو و گوسفند این میزان به ترتیب 68 و 150 میلیگرم هست. میگو و ماهی به لحاظ دارا بودن سلنیم نسبت به گوشت مرغ برتری دارند. مطالعات نشان داده كه مصرف روزانه ۱۲۰ گرم میگو تقریب ۸۰ درصد نیاز روزانه سلنیم را تأمین میکند. این عنصر همچنین در جلوگیری از پیری زودرس مؤثر است. یكی از عناصر مهم و ضروری در ساختار آنزیمها و خون، آهن است كه ماهی و میگو از منابع غنی آهن محسوب میگردند. بنابراین بازهم بهتر است ماهی بخریم.
هضم پذیری گوشت ماهی
ماهی بخریم تا گوارش سالم داشته باشیم زیرا در گوشت ماهی کمتر مواد کلاژن و بافت پیوندی همبند (مادهای که با پخت زیاد تولید ژلاتین مینماید) وجود دارد همان مادهای که اگر زیاد باشد هضم را مشکل میکند. بنابراین به علت اینکه ماهی از این ماده زیاد ندارد هضم آن از گوشت آسانتر است .میزان هضم پذیری گوشت ماهی بین 98 ـ 89 درصد هست، درحالیکه این مورد درباره گوشت مرغ و گاو 90-78 درصد است. حتی مددت زمان هضم درون معده گوشت ماهی حدود 45-60 دقیقه و این زمان برای مرغ بین 90-120 دقیقه و برای گوشت حدود 180 دقیقه به طول میانجامد که این زمان طولانی باعث میشود گوارش فشار بیشتری را تحمل کند. بنابراین توصیه میشود بازهم ماهی بخریم.
ماهی بخریم تا گوارش سالم داشته باشیم زیرا در گوشت ماهی کمتر مواد کلاژن و بافت پیوندی همبند (مادهای که با پخت زیاد تولید ژلاتین مینماید) وجود دارد همان مادهای که اگر زیاد باشد هضم را مشکل میکند. بنابراین به علت اینکه ماهی از این ماده زیاد ندارد هضم آن از گوشت آسانتر است .میزان هضم پذیری گوشت ماهی بین 98 ـ 89 درصد هست، درحالیکه این مورد درباره گوشت مرغ و گاو 90-78 درصد است. حتی مددت زمان هضم درون معده گوشت ماهی حدود 45-60 دقیقه و این زمان برای مرغ بین 90-120 دقیقه و برای گوشت حدود 180 دقیقه به طول میانجامد که این زمان طولانی باعث میشود گوارش فشار بیشتری را تحمل کند. بنابراین توصیه میشود بازهم ماهی بخریم.